Als je papa in de gevangenis zit tijdens de coronacrisis

Wat als je papa in de gevangenis zit? Hoe beleef je als tiener zo’n vreemde periode? Hoe kan je omgaan met het feit dat je je papa niet elke dag kan zien en knuffelen?

Wat als je papa in de gevangenis zit en je door een pandemie je papa niet meer mag bezoeken? En je elkaar dus maanden niet kan zien of knuffelen?

 

Wat als je ouder in de gevangenis zit? In deze reportage praat Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet, met Lindsay, 12 jaar, wiens papa drie jaar in de gevangenis heeft gezeten. Lindsay vertelt over deze lastige periode. Want het is niet makkelijk, zeker niet tijdens de coronacrisis als je je papa niet zomaar mag zien, horen of vastpakken.

De reportage kwam er in samenwerking met Mira, familiebegeleider bij het team justitieel welzijnswerk van CAW Oost-Brabant. Samen met haar collega Maarten biedt ze hulp en ondersteuning aan de familie van mensen die in de gevangenis zitten. Wanneer je veroordeeld wordt tot een gevangenisstraf treft dat immers niet alleen jezelf, ook de mensen rondom je moeten hier mee leren omgaan. Daarbij helpen Mira en Maarten.

Hoe je een gevangenisstraf beleeft als familielid is een thema waar weinig mensen bij stilstaan. Zeker wat het betekent voor een kind als een van je ouders in de gevangenis zit.

Bekijk hieronder deze mooie reportage. Met dank aan Karrewiet!

Om deze video te kunnen bekijken, moet je cookies aanvaarden.