Bij CAW Oost-Vlaanderen hangt er een fijne werksfeer

Als werkgever streeft CAW Oost-Vlaanderen naar een cultuur van leren, verbeteren en vernieuwen. Ook binnen HR hebben we daar aandacht voor. Zo hebben we tal van welzijnsbevorderende initiatieven ontwikkeld zoals jobrotatie, glijdende uurroosters, een geïntegreerd telewerkbeleid, een mobiliteitsbeleid voor dienstverplaatsingen … En kunnen alle medewerkers gebruikmaken van een voordelenplatform om kortingen te bekomen bij winkelketens en lokale handelaars. Omdat we steeds op zoek zijn naar manieren om het nóg beter te doen, legden we in 2022 een leertraject ‘Baanbekende Werkgever 2023’ af. En dat hebben we succesvol afgelegd! We spraken met collega Liesbeth, HR-medewerker, en vroegen haar hoe het is om te werken voor CAW Oost-Vlaanderen.

Wat betekent CAW voor jou?
CAW is voor mij een organisatie die voor iedereen toegankelijk is. Je kan er met allerlei vragen terecht. Het is een plaats waar mensen elkaar ondersteunen. Kortom een aanspreekbare en open organisatie.

Bij CAW Oost-Vlaanderen hangt er een fijne werksfeer

Waarom werk je graag voor CAW Oost-Vlaanderen?
Bij CAW Oost-Vlaanderen hangt er een fijne werksfeer en een gedreven mindset is sterk aanwezig bij de medewerkers. Ik sta achter de missie, visie en waarden die het CAW uitstraalt en de maatschappelijke meerwaarde die de organisatie nastreeft.

Wat heb je geleerd bij CAW Oost-Vlaanderen?
De enorme variatie aan hulpverlening en dienstverlening die aangeboden wordt door het CAW. Het aanbod is heel ruim en divers. Samen zoeken we naar oplossingen, op maat van de cliënt.

Wat zijn je belangrijkste verwezenlijkingen bij CAW Oost-Vlaanderen?
Samen met mijn collega’s ondersteunen we het wervings- en selectieproces en zorgen we zo voor continuïteit op de werkvloer wat betreft personeel. Door mijn relatief korte tewerkstelling hier, staan er vooral nog veel projecten op de planning die ik wil verwezenlijken.

Waarom zouden andere personen een job bij CAW Oost-Vlaanderen moeten overwegen?
Het CAW is een organisatie waar het maatschappelijke centraal staat, er heerst een hele sterke menselijke cultuur. Ik mag zaken uitproberen, initiatief nemen en het maken van fouten mag. Bij CAW Oost-Vlaanderen krijg ik heel veel kansen en er is een goede balans tussen werk en privé.

Welke evoluties heb jij doorheen je loopbaan gezien bij CAW Oost-Vlaanderen?
Het valt me op dat het CAW snel inspeelt op maatschappelijke veranderingen en we vanuit HR hierin ook ons steentje bijdragen om nieuwe medewerkers aan te werven in tal van projecten. Bijvoorbeeld: gelinkt aan de energie- of Oekraïnecrisis.

Hoe heb jij je eerste maanden bij CAW Oost-Vlaanderen ervaren?
Mijn ontvangst was heel hartelijk en van in het begin had ik een goed en warm gevoel. Ik kreeg heel veel informatie mee en had meteen het gevoel dat CAW Oost-Vlaanderen een boeiende werkomgeving is.

Baanbrekende Werkgever ’23

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever? Je leest er meer over op BaanbrekendeWerkgever.be!