CAW wandelt de Ring rond in Tervuren (2019)

De Ring rond wandelen t.v.v. woonstzoekers

CAW Halle – Vilvoorde organiseert op zondag 6 oktober een ‘veertocht’ in kader van de week van de geestelijke gezondheid om geld in te zamelen voor kwetsbare mensen die op zoek zijn naar betaalbare woning in regio Tervuren. We organiseren de wandeltocht in samenwerking met het Sociaal Huis Tervuren. Samen veerkrachtig.

We stappen de Ring rond, verspreid over vier jaar en over de vier zorgregio’s Asse, Halle, Tervuren en Vilvoorde. Dit jaar ligt de focus op regio Tervuren. Tijdens de wandeling passeer je 10 stappen van ‘Fit in je hoofd’, elke stap wordt begeleid door een deelnemende organisatie.

We zamelen geld in voor het project ‘Woonzoeker’. Professionele hulpverleners gaan samen met (kwetsbare) mensen op zoek naar een betaalbare woning in de regio. Het ingezamelde geld zouden we gebruiken om onze vrijwilligerswerking hiervoor uit te breiden, voor telefoon- en transportkosten. We hopen toch weer om € 3.000 in te zamelen. We roepen dan ook iedereen op om het traject mee af te leggen. Naast eigen personeel ook vrijwilligers, partners, familie, vrienden, kennissen, andere CAW-collega’s, andere welzijnsorganisaties, sympathisanten, cliënten, … Iedereen samen voor hetzelfde doel.

Starten met de wandeling doe je op 6 oktober tussen 10u en 14u. Je kan kiezen tussen 3 wandelingen in en rond Tervuren: 5 km, 9 km of 14,6 km. Surf naar RouteYou voor de 3 routes, met veel dank aan Moniek Robberechts! Het zal niet zomaar een wandeling zijn, maar wel een die de 10 stappen volgt van ‘Fit in je hoofd’, die mensen helpt om hun veerkracht te verhogen. Samen veerkrachtig in deze week van de geestelijke gezondheid. Aanmelden doe je in Sociaal Huis Tervuren (Administratief Centrum De Zevenster, Zaal De Wilg, Markt 7, 3080 Tervuren). Daar kan je ook van 10u tot 18u terecht voor soep of pannenkoeken of gewoon een drankje.

Volg CAW Halle-Vilvoorde op Facebook en bevestig daar je aanwezigheid via het evenement en deel het met je vrienden!

Inschrijvingen bedragen €5 voor volwassenen en €3 voor kinderen (ter plekke betalen). Je mag ook een vrije bijdrage storten op BE06 4391 0665 4122 met onderwerp De Ring rond. Giften vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar.

Vragen stel je aan Karen Elskens (02 613 17 00) of via deringrond@cawhallevilvoorde.be.

Zondag 6 oktober 2019

Sociaal Huis – Administratief Centrum De Zevenster | Zaal De Wilg | Markt 7, 3080 Tervuren

10 u. – 14 u.: wandeling starten (we raden aan om de wandeling van 16 km ten laatste om 12.30 u. te starten)

10 u. – 17 u.: soep, pannenkoeken of een drankje

*Het idee is ontstaan dankzij een gemotiveerde bezoeker van een inloopcentrum. Hij is een fervent loper en wilde 100km lopen ten voordele van het CAW. Dat was toen organisatorisch niet meer haalbaar, maar dat idee is uitgegroeid tot wat het nu is. Vorig jaar werd meer dan € 6.000 ingezameld. Met dat geld werd een pand in Vilvoorde verbouwd. Daar co-housen ondertussen 4 jongvolwassenen. Bekijk hier het filmpje van vorig jaar.