CAW Antwerpen

Crowdfunding Mobiel kapsalon voor mensen in armoede

Ik ben Isabelle. Ik werk als hulpverlener in het CAW opvangcentrum voor dakloze mannen ‘de Plataan’ in Antwerpen. Op basis van mijn ervaringen groeide het  idee om met een mobiel kapsalon gratis voetverzorging en coiffure aan te bieden aan mensen in armoede. Dankzij mijn achtergrond kan ik deze mensen ook doorverwijzen naar de sociale instanties en echt verderhelpen.

Het belang van persoonlijke verzorging
In mijn job als hulpverlener ben ik veel bezig met het in orde brengen van administratieve zaken voor mensen. Heel belangrijk, maar daardoor blijft er soms weinig tijd over voor echt contact. Persoonlijke verzorging is belangrijk voor je eigenwaarde en het zorgt voor verbinding. Zo groeide het idee van een mobiel kapsalon.

Het is ongelofelijk hoeveel mensen vertellen tijdens zo’n kapbeurt. Je komt heel wat te weten over hun leven, hun problemen en ook hun dromen. Daarmee kan ik dan als hulpverlener echt aan de slag.

Op zoek naar fondsen
CAW Antwerpen staat voor 100 % achter het idee. Deze manier van hulpverlening is écht vernieuwend.  Maar we moeten hiervoor samen op zoek naar middelen. De gulle gift van een bakfiets door de Antwerpse fietsenwinkel De Geus betekende de start van het mobiele kapsalon.
Voor de verderzetting van het project zijn we op zoek naar 10.000 euro.

Alle informatie vind je op www.caw.be/kwaffuur of bekijk het filmpje hieronder.

Steunen kan je via deze crowdfunding

Om deze video te kunnen bekijken, moet je cookies aanvaarden.

In de media: