De Stille Generatie heeft lang genoeg gezwegen

VLOCO – het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling – en CAW Oost-Vlaanderen slaan de handen in elkaar met Amnesty International regio Gent en Avansa Gent-Eeklo om bewustwording rond ouderenrechten te vergroten. Niet met een heuse campagne. Wél met het indrukwekkende theaterstuk ‘De Generatie’, op 2 maart 2024 in Theater Tinnenpot (Gent).

De acteurs bestempelen zichzelf als ‘de stille generatie die lang genoeg gezwegen heef’. Vanaf nu nemen zij het woord en zal niets nog hetzelfde zijn. Ze vertellen verhalen die beklijven en je niet loslaten. Over groeien en ineenkrimpen. Over boeien en vleugels. Over zijn en niet helemaal mee kunnen.

Grijs aan zet

Het theaterstuk kadert in het project Grijs aan zet, een project rond mensenrechten van ouderen, dat hun verhalen en ervaringen wil belichten. Door ouderen zelf het woord te geven, wil Grijs aan Zet de samenleving bewust maken van de vele manieren waarop hun waardigheid wordt aangetast. Dit project streeft ernaar om stereotypering zoals ‘ageism’ tegen te gaan en ouderen niet langer op een negatieve wijze te portretteren.

Samenwerking met VLOCO

VLOCO werkte in 2022 en 2023 al mee aan dit project en schreef een hoofdstuk in het boek over ouderenmis(be)handeling. En nu is er dus ook een theatervoorstelling in Gent, waar zowel het brede publiek als professionals inzicht kunnen krijgen in hoe vaak gekeken wordt naar ouderen en welke aannames ons (professioneel) handelen bepalen.

Praktische info theatervoorstelling ‘De Generatie’

  • Datum: 2 maart 2024
  • Uur: 20 uur
  • Locatie: Theater Tinnepot (Tinnepotstraat 21, 9000 Gent)
  • Basisprijs: 11 euro
  • Kortingstarief: 7 euro
  • Kansentarief: 2,2 euro

Bestel nu je tickets: klik hier.

Goed om te weten

Je kan deze voorstelling ook bekijken in andere regio’s, zoals Merelbeke en Eeklo. Klik hier voor de online agenda.