Eerste hulp bij psychische en sociale problemen

Kruispunt Voorkempen opende op 21 juni haar deuren.

Het oude gemeentehuis van Schilde heeft een nieuwe bestemming. Inwoners van Malle, Zoersel, Zandhoven, Wijnegem, Brecht en Schilde kunnen er voortaan gratis terecht voor eerste hulp bij psychische en sociale problemen.

Het leven kan tegenzitten en soms kan je wat extra hulp goed gebruiken. Meestal kan je bij vrienden of familie terecht en kom je er wel uit. Maar soms is dat netwerk ontoereikend of afwezig. Mensen uit de regio Voorkempen kunnen dan vanaf nu  terecht bij het Kruispunt Voorkempen.

Voor allerlei welzijnsvragen

Je kan bij het Kruispunt terecht met allerlei vragen of bezorgdheden. Maak je je zorgen over jezelf,  je relatie of contacten met anderen. Voel je je niet goed in je vel of loop je vast in het leven ? Heb je last van depressieve gevoelens, stress, angst of slaapproblemen ? Heb je het gevoel dat niemand je begrijpt en je nergens terecht kan met je vragen ? In het Kruispunt staat een team van 3 psychologen en een maatschappelijk werker staan klaar om te luisteren naar je verhaal.

Een afspraak maken kan, maar is niet nodig: je kan ook gewoon langskomen tijdens de openinguren.

Het Kruispunt is een samenwerking van hulpverleners vanuit Kadodder, OC Clara Fey, CAW Antwerpen en PC Bethanië. Alle hulpverleners zijn gebonden door het beroepsgeheim en de hulp is gratis.

Er bestaan al Kruispunten in Kalmthout en Mortsel en er worden nog openingen gepland in Luchtbal en Brasschaat.

Kruispunt Voorkempen Praktisch

Locatie: Turnhoutsebaan 202, 2970 Schilde

Openingsuren: je kan gewoon binnenwandelen of bellen tijdens de openingsuren: dinsdag van 17.30 tot 19.30 u en donderdag van 13 tot 15 u. Het is ook mogelijk een afspraak te maken (ook buiten deze openingsuren)