"Budgetpret" leert kinderen omgaan met hun budget

“Jong geleerd, is oud gedaan”. Onder dat motto ontwikkelde Wikifin.be het gezelschapsspel “Budgetpret” om kinderen vertrouwd te maken met budgetteren. Een oefening die ze nog niet vaak hoeven te maken, maar tijdens het spel leren ze waar ze aandachtig voor moeten zijn. De organisatie Budget-In-Zicht (BIZ) van het CAW Boom Mechelen Lier zorgde voor de verdeling van het spel en daar ging de gemeente Putte actief mee aan de slag. Nog voor het einde van het schooljaar willen de medewerkers van de gemeente Putte alle lagere scholen van Putte en omstreken bezoeken om het spel te spelen met alle kinderen uit de 2de en 3de graad.

Een groep vierdeklassers van de Vrije Basisschool in Putte mocht afgelopen maandag de spits afbijten. Spelenderwijs konden ze aan den lijve ondervinden dat het budget van de Pannenkoekenslag niet oneindig is en dat ze keuzes moeten maken wanneer ze het geld willen besteden voor de jaarlijkse schooluitstap. De kinderen waren alvast enthousiast!

Dit  initiatief kadert in een preventieproject van BudgetInZicht (BIZ), een deelwerking van CAW Boom Mechelen Lier. BIZ is een samenwerkingsverband tussen OCMW’s, verenigingen waar armen het woord nemen, welzijnschakels en het CAW. BudgetInZicht werkt een preventieproject rond de schuldenproblematiek uit en wil de schuldhulpverlening in de regio beter op mekaar afstemmen. Tijdens het schooljaar 2018-2019 zet BIZ extra in op financiële educatie in het lager onderwijs. Voor meer info kan je terecht bij BudgetInZicht op het nummer 015 695 695.

RTV ging een kijkje nemen bij de vierdeklassers en sprokkelde daar enkele reacties. Je kan de volledige reportage herbekijken via de volgende link.