Gespreksruimte

Het CAW-huis in Hasselt richt gespreksruimtes in dankzij IKEA

Met de steun en expertise van IKEA richtte CAW Limburg twee gespreksruimtes in voor jongeren in het CAW-huis in Hasselt. “CAW Limburg gaat jaarlijks aan de slag met meer dan 1 500 jongeren,” zegt Lutgart Van Ende. “We willen ervoor zorgen dat zij zich in ons huis welkom voelen op een plek die speciaal voor hen is gemaakt.”

CAW maakt sterker

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk Limburg helpt iedereen in een kwetsbaar moment. Dat geldt ook voor jongeren. Jaarlijks helpt CAW Limburg meer dan 1 500 jongeren tussen 18 en 25 jaar. Zij kloppen bij het CAW aan met allerlei welzijnsvragen, oa over psychisch welbevinden en stress en draagkracht.

IKEA begreep zeer goed waar we naartoe wilden en deed een mooi voorstel voor de inrichting van twee gespreksruimtes in het CAW-huis in Hasselt.

Samenwerking CAW en IKEA

De CAW-teams van de Bezoekruimte en het JongerenAanbod van CAW Limburg (JAC Limburg) gaven aan nood te hebben aan een aangename, warme ruimte voor gesprekken met jongeren. “We brainstormden met enkele hulpverleners over hoe die ruimte eruit zou kunnen zien,” vertelt Lutgart Van Ende, teamcoördinator bij CAW Limburg. “In onze zoektocht naar een partner om dit project te realiseren, kwamen we uit bij IKEA. Een interieuradviseur vertaalde onze brainstorm in materialen en meubilair. IKEA begreep zeer goed waar we naartoe wilden en deed een mooi voorstel voor de inrichting van twee gespreksruimtes in het CAW-huis in Hasselt.”

De gift van IKEA aan CAW Limburg kadert binnen het project “Welkom thuis”.

CAW en IKEA maken jongeren sterker

In het CAW-huis zullen de lokalen niet alleen gebruikt worden door de teams van de Bezoekruimte en JAC Limburg, maar door alle CAW-werkingen die een plek nodig hebben om jongvolwassenen en hun gezin te helpen. “Deze twee ruimtes zullen een positieve invloed hebben op de sfeer en beleving van de gesprekken,” zegt Lutgart. “We willen IKEA nogmaals uitdrukkelijk bedanken om hun expertise en middelen aan CAW Limburg te schenken zodat wij jongeren sterker kunnen maken.“

Welkom thuis

De gift van IKEA aan CAW Limburg kadert binnen het project “Welkom thuis”. IKEA heeft “Welkom thuis” in 2021 opgezet, een programma dat kwetsbare eenoudergezinnen helpt om toegang te krijgen tot een degelijke woning.  Voor IKEA betekent een degelijke woning meer dan alleen een dak en vier muren. Het is een toegankelijke, gezonde, goed ingerichte en betaalbare leefruimte waar je je veilig voelt en kunt uitrusten, waar je kan leven en jezelf kan zijn.

Over IKEA

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. In België telt IKEA meer dan 4 480 medewerkers.

www.ikea.be

Over CAW Limburg

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk Limburg is er voor iedereen met een welzijnsvraag, in het bijzonder de meest kwetsbare Limburg. In 2023 hielp CAW Limburg meer dan 13 000 mensen dankzij de inzet van 362 medewerkers en 90 vrijwilligers. Het CAW maakt mensen sterker.

https://www.caw.be/limburg

Gespreksruimte
Gespreksruimte