Het Woonanker start in Diest

Na het succes van de Leuvense werking, starten we vanaf oktober ook met Het Woonanker in Diest, in samenwerking met Stad Diest en het OCMW. Wanneer iemand op zoek is naar een huurwoning en hierbij ondersteuning nodig heeft, dan kan die voortaan elke maandag in Huis 30 terecht. 

“Die ondersteuning is heel concreet,” vertelt Godelieve Winckelmans, regiocoördinator in Diest. “We zoeken samen naar een woning op het internet, leggen uit hoe je best belt met een eigenaar, waar je op moet letten bij het bezichtigen van een huurwoning, waar je aan moet je denken bij je verhuis.”

Sallie Leerschool gaat aan de slag in Het Woonanker: “Ik vind het belangrijk dat we mensen kunnen ondersteunen wanneer ze contact leggen met een eigenaar. Niet iedereen is communicatief even sterk aangelegd, soms moet je al eens doorvragen, soms staat de taal in de weg. Samen oefenen we dan, ook om de sterktes van de potentiële huurder naar voren te brengen naar een eigenaar. Daarnaast bekijken we altijd of alle rechten zijn uitgeput. Heeft de persoon nog recht op een premie of subsidie, of komt hij in aanmerking voor een sociale woning. Daarvoor werken we ook nauw samen met het woonloket van IGO”

WANNEER?

Het Woonanker in Diest is vanaf oktober elke maandag open tussen 10 en 12 uur in Huis 30 in de Hasseltsestraat 30. Wegens de coronamaatregelen, moet je eerst een afspraak maken via woonankerdiest@cawoostbrabant.be of 0489 96 18 03.