Iedereen veerkrachtig?!

In 2019 hebben we iets te vieren! Wij, dat zijn de medewerkers en vrijwilligers van CAW Halle-Vilvoorde.

In 2019 bestaan wij nl. 5 jaar als CAW Halle-Vilvoorde.

We laten dit lustrum niet onopgemerkt voorbij gaan in de regio, maar grijpen de gelegenheid aan om breed en luid uit te dragen waar wij dagdagelijks mee bezig zijn, namelijk: krachtig sociaal werk en daarin bij uitstek het versterken van de veerkracht van (kwetsbare) medemensen.

Op donderdag 14 november 2019 organiseren wij een conferentie waarin wij de veerkracht om zich telkens opnieuw aan veranderende omstandigheden aan te passen, centraal stellen.

Schrijf je hier in

Deelnemen aan de studiedag kost  35 euro. Broodjeslunch is inbegrepen. Gelieve de deelnameprijs over te schrijven op volgende rekeningnummer:
• IBAN: BE38 4391 0617 4172
• BIC: KREDBEBB
• t.a.v. CAW Halle – Vilvoorde, Poverstraat 75 b48, 1731 Asse
• met vermelding van “studiedag iedereen veerkrachtig” en de naam van de deelnemer

Programma

  • Xavier Taveirne – moderator.

Xavier Taveirne is journalist en presentator bij VRT, gekend van Het Journaal laat, De Ochtend (Radio 1) en heeft ook de Zevende Dag gepresenteerd, samen met Phara de Aguirre. In 2017 won hij De Slimste Mens ter Wereld. Op het einde van de dag gaat hij als moderator in gesprek met cliënten en hulpverleners.

  • Karine Moykens – secretaris-generaal Vlaamse Overheid Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Mevrouw Moykens kan niet aanwezig zijn. We maken van de gelegenheid gebruik om toekomstforum Halle-Vilvoorde aan het woord te laten.

  • Leo Bormans – Ambassador of Happiness.

Wat maakt ons precies gelukkig? Thuis, op het werk, in ons leven? Recent wetenschappelijk onderzoek toont ons concrete resultaten. Onderzoeker, schrijver en geluksambassadeur Leo Bormans analyseert het onderzoek en vertaalt het naar concrete acties waarmee we op elk terrein aan de slag kunnen. Gelukkige en hoopvolle ondernemers en werknemers voelen zich goed in hun vel en zijn succesvoller op vele domeinen. Het goede nieuws is dat zowel geluk als hoop voor een deel ‘maakbaar’ zijn. We kunnen het leren. Leo Bormans geeft de aanzet tijdens deze verrassende lezing. Gun jezelf het geluk om erbij te zijn.
www.theworldbookofhappiness.com / www.theworldbookofhope.com / www.leobormans.be

  • Koen Dewulf -stand up comedian en gevoelsmens.

We zitten in een veranderende tijd, mensen lopen zichzelf voorbij onderweg naar hun werk. Met geld mag er aan de kassa niet meer betaald worden, zelfs de lokale frituur heeft een softwarepakket om de bestelling te registreren. We gaan op reis, maar anderen mogen hier niet zijn. Gelukkig zijn er de kleine dingen des levens en hebben we hier en daar nog  wat zekerheden: partnerruil, Tupperware-avonden en vrienden die vrienden blijven.

  • Jef Peeters – auteur Veerkracht en burgerschap.

De economische crisis lijkt wat geluwd. Maar wellicht is die huidige luwte stilte voor de storm. Die nieuwe storm kondigt zich wereldwijd aan, de gevolgen zullen ecologisch, sociaal en economisch zijn en de grootste slachtoffers worden opnieuw zij die onderaan de ladder staan. Omdat de politiek het nog altijd laat afweten zullen burgers en sociale bewegingen het tij moeten keren. Of en hoe het sociaal werk daarbij kan inhaken op een beweging voor een grondige verandering van de samenleving in de richting van rechtvaardige duurzaamheid, is het thema van dit boek. Welke sociale praktijken getuigen van een nieuw denken over mens, samenleving en wereld? En hoe wijzen nieuwe burgerinitiatieven, zoals repair-cafés, geefwinkels, gemeenschapsmunten en commons in het bijzonder, de weg naar een economie voor het gemeenschappelijk welzijn van allen? Daarbij is er veerkracht nodig om te kunnen veranderen, maar is het burgerschap wat ons drijft en richting geeft.

 

Schrijf je hier in en blijf op de hoogte via het Facebook-evenement.