1 jaar Kruispunt Mechelen-Katelijne

Psychosociale zorg dient toegankelijk en laagdrempelig te zijn voor iedereen. Een duidelijk signaal van zowel de bevolking als de lokale besturen en hulpverleners dat de laatste jaren alsmaar luider klonk.

In juli 2022 opende het eerste Kruispunt van deze zorgregio de deuren: Kruispunt Mechelen-Katelijne. CAW Boom Mechelen Lier, CGG De Pont, UPC Duffel, Netwerk Emergo, De Sleutel en AZ Sint-Maarten sloegen hun handen in elkaar om via versterking van de verbinding tussen hun organisaties de versnippering in het zorglandschap tegen te gaan. Zo wordt er getracht een betere en vlottere toegang te creƫren tot de geestelijke gezondheidszorg en welzijn voor mensen met psychische en psychosociale problemen.

Het resultaat van 1 jaar Kruispunt Mechelen-Katelijne kan je in onderstaand rapport terugvinden. Zoals in deze terugblik, de cijfers en reflecties te zien, was het een uitdagend en heel interessant werkingsjaar. Ook komend jaar hebben we heel wat ambities en zullen we verder in te zetten op onze doelstellingen. Opnieuw een boeiend jaar in het vooruitzicht!

Download het volledige rapport hier.