Je komt terecht in een hecht en goed geolied team

Silke is eind augustus bij ons CAW gestart als ondersteunend medewerker voor doven en slechthorenden, binnen het team van het volwassenonthaal in Gent. Hoe heeft zij haar eerste dagen bij CAW Oost-Vlaanderen beleefd? Je leest erover in dit interview.

Wat houdt je job in?

De focus ligt op het toegankelijker maken van het CAW voor doven en slechthorenden. Enerzijds door medewerkers en hulpverleners te ondersteunen in hun communicatie met doven en slechthorenden en hun doof-bewustzijn bij te brengen. Belangrijk om te benadrukken is dat ik zelf horend en dus geen ervaringsdeskundige ben. Echter heb ik de voorbije drie jaren tijdens een opleiding Vlaamse Gebarentaal (VGT) kennis en ervaring opgedaan omtrent de dovengemeenschap, de dovencultuur en de VGT die ik nu graag wil delen. Anderzijds merken we dat weinig doven en slechthorenden de weg vinden naar het CAW. Net omdat CAW Oost-Vlaanderen streeft naar een inclusieve maatschappij, beseffen we dat er meer bruggen gebouwd moeten worden tussen het CAW en de dovengemeenschap. Zaterdag 23 september was het WereldDovenDag, en we hebben onze werking en doelstellingen opnieuw in de kijker gezet op de infobeurs. Zo hopen we in de toekomst dove vrijwilligers in te zetten als brugfiguren om zo meer bekendheid omtrent het CAW te verkrijgen binnen de dovengemeenschap. Op termijn zal ik ook instaan voor het onthaal van dove en slechthorende cliënten. Via Whats-app of het e-mailadres gericht op de doelgroep, kunnen ze met heel wat vragen bij ons terecht.

Communiceren met een dove of slechthorende persoon lijkt een hele uitdaging, maar veel is mogelijk als beide partijen ervoor openstaan.

Hoe heb jij je eerste maanden bij CAW Oost-Vlaanderen ervaren?

In mijn geval gaat het eerder over ‘de eerste dagen’ dan over ‘maanden’, maar die waren zeker heel positief. Aanvankelijk ben ik nogal een timide persoon, voornamelijk wanneer ik mensen voor de eerste keer ontmoet. Maar bij het CAW voel ik mij enorm welkom. Iedereen is vriendelijk. De job biedt ook voldoende variatie, en er staat voor mij heel veel werk klaar om mee aan de slag te gaan.

Waarom zouden andere personen een job bij CAW Oost-Vlaanderen moeten overwegen?

Je komt terecht in een hecht en goed geolied team met mensen die allen hetzelfde doel voor ogen hebben. Daarnaast worden ook tal van cursussen en modules aangeboden om bij te leren. Je krijgt echt de kans om te groeien en je voldoende in te werken.

Werken bij CAW Oost-Vlaanderen

We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Heb je goesting in een nieuwe uitdaging? Of ken je iemand die er wel eentje kan gebruiken? Je vindt alle openstaande vacatures op onze website.

CAW Oost-Vlaanderen is Baanbrekende Werkgever 2023!

Als werkgever streeft CAW Oost-Vlaanderen naar een cultuur van leren, verbeteren en vernieuwen. Ook binnen HR hebben we daar aandacht voor. Zo hebben we tal van welzijnsbevorderende initiatieven ontwikkeld zoals jobrotatie, glijdende uurroosters, een geïntegreerd telewerkbeleid, een mobiliteitsbeleid voor dienstverplaatsingen … En kunnen alle medewerkers gebruikmaken van een voordelenplatform om kortingen te bekomen bij winkelketens en lokale handelaars. Omdat we steeds op zoek zijn naar manieren om het nóg beter te doen, legden we in 2022 een leertraject ‘Baanbekende Werkgever 2023’ af. Met succes! Sindsdien mogen we onszelf Baanbrekende Werkgever noemen.