Kruispunt Mechelen-Katelijne
CAW Boom Mechelen Lier

Kruispunt Mechelen-Katelijne gaat voor toegankelijke en betaalbare psychosociale zorg

Psychosociale zorg dient toegankelijk en laagdrempelig te zijn voor iedereen. Een duidelijk signaal van zowel de bevolking als de lokale besturen en hulpverleners dat de laatste jaren alsmaar luider klonk.

In de knoop? Praten helpt

Als hulpzoekende is het moeilijk de juiste toegangspoorten te vinden. Je verhaal doen bij meerdere instanties creëert een drempel.  Hier willen we met het Kruispunt een antwoord op bieden. We doen dit door onder andere inloopmomenten te voorzien. Hier kan wie psychosociale of psychische ondersteuning zoekt, voor zichzelf of iemand in zijn omgeving, langskomen voor een eerste gesprek. We zijn zowel via telefoon als mail bereikbaar en werken ook op afspraak.

Betaalbaar

Naast het drempelverlagend werken, is ook betaalbaarheid een belangrijke peiler.  Zo is de eerste sessie altijd gratis. De kostprijs voor de vervolgende sessies zijn afhankelijk van het inkomen van de zorgzoeker €11 of  €4. Voor personen in een precaire situatie zijn er andere mogelijke oplossingen.

Wat kan Kruispunt Mechelen-Katelijne voor jou betekenen?

Er zijn momenten in het leven dat je niet meer weet welke kant je op moet. Je loopt vast en geraakt er moeilijk uit. Soms kan je bij vrienden of familie terecht. Maar soms gaat ook dat niet meer. En dan kan je altijd terecht bij het Kruispunt. Bij Kruispunt luisteren we naar je verhaal en vragen en maken we je wegwijs naar de best passende ondersteuning.

We helpen je verder in één of meer gesprekken en zoeken samen uit wat jij nodig hebt. Wanneer nodig geven we gericht advies naar een dienst of persoon voor langdurige hulp. Ook wanneer je hulp zoekt voor iemand in je omgeving, kan je ons gerust de vraag stellen. We denken dan mee na over waar je kan aankloppen om deze persoon te helpen.

Aanmelden

Klik hier voor meer informatie.

Partners

Vijf GGZ- en welzijnspartners in ELZ Mechelen-Katelijne slaan de handen in elkaar. Het kruispunt is één van de verwezenlijkingen die voortkomt uit de jarenlange samenwerking van partners: CAW, CGG, UPCD, De Sleutel en AZ Sint-Maarten, allen actief binnen het netwerk Emergo.

Download: Folder_Kruispunt_Mechelen-Katelijne