Nieuwe reeks 'Thuis in elk huis'

Het CAW is er voor ieder gezinslid

Een scheiding is een erg ingrijpende gebeurtenis die een grote invloed heeft op het leven van een gezin. Het is voor ons belangrijk dat ieder gezinslid bij het CAW terechtkan voor hulp op maat.  Daarom is er sinds kort ‘Thuis in elk huis’, groepssessies voor kinderen. Op 28 februari start onze tweede reeks.

“Door samen te luisteren en te spelen, leren kinderen enorm veel van elkaar. Ze voelen zich erkend. Ze horen dat zij niet de enige zijn die zoiets meemaken. Nog kinderen kunnen zich zo voelen of maken soortgelijke situaties mee thuis.” (Hulpverlener Jantien)

In de vorige reeksen merkten we hoe waardevol het voor de kinderen is om in groep ondersteuning te vinden bij de verwerking van de scheiding. Het is voor de kinderen fijn te voelen dat niet enkel zij zoiets meemaken.

De kinderen zijn een grote steun voor elkaar

Elk scheidingsverhaal is uniek en elk gezinslid ervaart dit op zijn manier. Soms vergeten de kinderen echter zichzelf in dit verhaal en voelen ze zich tussen twee vuren. Voor kinderen kan het dan moeilijk zijn om te verwoorden wat er in hun hoofd afspeelt. Met ‘Thuis in elk huis’ hopen we een neutrale omgeving te zijn waar elk kind mag en kan vertellen wat er in hun omgaat.

“Tijdens de sessies van ‘Thuis in elk huis’ is niemand verplicht om iets te zeggen. Iedereen wordt uitgenodigd om zijn of haar verhaal te delen, maar niets is verplicht.” (Hulpverlener Vanessa)

Via creatieve methodieken leren kinderen woorden geven aan hun gevoelens en we leren hen positief omgaan met de situatie. We organiseren onze sessies dus op een interactieve manier met een mix van bewegen, verhalen, tekenen, knutselen, luisteren… We stemmen dit af op maat van de groep.

Aanmelden

Ouders kunnen hun kinderen tussen 8 en 13 jaar telefonisch aanmelden via het nummer 015 695 695 of door te mailen naar thuisinelkhuis@cawboommechelenlier.be. Vooraf aan ‘Thuis in elk Huis’ doen we een intakegesprek met de ouders om zicht te krijgen op hun beleving van het scheidingsverhaal en lichten we de sessies kort toe. Na de 7 sessies organiseren we een gezamenlijk infomoment en bekijken we met de ouders hoe ze hun kind kunnen blijven ondersteunen tijdens het verwerkingsproces.

Download: folder Thuis in elk huis