Onze medemens staat centraal, maar toch zijn we ondernemend en innovatief

Na een intens leertraject heeft CAW Oost-Vlaanderen de titel van ‘Baanbrekende Werkgever 2023’ in de wacht gesleept. Collega Koen, stafmedewerker ICT, vertelt hoe het eraan toegaat in ons CAW.

Wat houdt je job in?

In een notendop is dat: ‘Procesverbetering op vlak van ICT’. Als stafmedewerker denk ik mee na over de IT-kant van veel processen die in het CAW gaande zijn.

Wat betekent CAW voor jou?

Het CAW is al 25 jaar mijn werkgever, we zijn dus wel gelukkig samen zou je kunnen zeggen. Ik houd wel van een werkgever die van deze wereld een betere plek probeert te maken.

Waarom werk je graag voor CAW Oost-Vlaanderen?

Binnen het CAW werken we met mensen voor mensen. Dat geeft zin aan waar je mee bezig bent. Binnen onze organisatie krijg je de ruimte om de opdrachten waar je voor staat zelfstandig aan te pakken. Dat geeft je een gevoel van vrijheid en creativiteit, maar ook van verantwoordelijkheid. En zelfs al zijn we een non-profit organisatie, toch zijn we ondernemend en innovatief en kunnen we omgaan met veranderende realiteiten.

Wat heb je geleerd bij CAW Oost-Vlaanderen?

‘Nothing lasts forever’. Het kader waarbinnen je vandaag werkt, kan morgen alweer anders zijn. Daarom moeten we rekening houden met de draagkracht van mensen. Teveel veranderingen ineens werkt niet, babysteps werken beter.

Wat zijn je belangrijkste verwezenlijkingen?

Het starten met een eigen ICT-dienst binnen het CAW hoort daar zeker bij. Net als het vroege inzetten op de cloud als werkomgeving, het inbrengen van tools om data te visualiseren, en het uitwerken van meer geautomatiseerde processen.

Welke evoluties heb jij doorheen je loopbaan gezien bij CAW Oost-Vlaanderen?

We zijn al lang geen geitenwollensokkenclub meer, maar een heuse onderneming die moet gemanaged worden. Vandaag de dag is een hulpverlener niks meer zonder digitale toepassingen. Ik vind het dan ook zeer belangrijk om te blijven inzetten op vorming en training. Want ik ben benieuwd naar hoe we bijvoorbeeld AI (Artificial Intelligence) in de nabije toekomst kunnen inzetten om het werk van een hulpverlener interessanter te maken.

Onze medemens staat centraal, maar toch zijn we ondernemend en innovatief.

Hoe heb jij je eerste maanden bij CAW Oost-Vlaanderen ervaren?

Het was spannend om al die andere collega’s te leren kennen, werkwijzen op elkaar af te stemmen enzovoort. Maar het moest ook vooruit gaan, want plots hadden we nood aan één ICT-systeem in plaats van zes aparte. We zijn gestart met een mailbox in de cloud om daar later ook andere toepassingen aan toe te voegen. Dat was best wel een uitdaging!

Met welke projecten ben je momenteel bezig?

Een rode draad doorheen veel zaken is de laatste tijd toch wel security en automatisatie. Zo proberen we bijvoorbeeld het proces van uitrollen van nieuwe hardware, het updaten ervan en het beveiligen ervan, meer te automatiseren.

Waarom zouden andere personen een job bij CAW Oost-Vlaanderen moeten overwegen?

De opdrachten binnen het CAW zijn zeer gevarieerd, de thema’s uiteenlopend. Onze medemens staat centraal, maar toch zijn we ondernemend en innovatief. Je krijgt kansen en uitdagingen bij ons, en ruimte om bij te leren. En ook de extraatjes (bv maaltijdcheques) boven op het loon zijn mooi meegenomen.

Werken bij CAW Oost-Vlaanderen

We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Heb je goesting in een nieuwe uitdaging? Of ken je iemand die er wel eentje kan gebruiken? Je vindt alle openstaande vacatures op onze website.