Ruimte voor je talenten

CAW Oost-Vlaanderen voert momenteel interviews met medewerkers over het onderwerp ‘Baanbrekende Werkgever 2023’. We behaalde deze titel na het doorlopen van een intens HR-leertraject. Deze keer geven we het woord aan Roza De Mayer. Zij is sinds 4 jaar actief als vrijwilligster bij het CAW-hergebruikerscentrum ‘De Winckel’ in Dendermonde.

Wat betekent CAW voor jou?

CAW betekent vooral een engagement delen met mensen die hetzelfde voelen voor de samenleving. Ik probeer een stukje van mijn vrije tijd te schenken als vrijwilliger waar je voor jezelf rijker van wordt. Ik ben maar een klein stukje in de schakel van het welzijnswerk. Ik kan mijn creativiteit kwijt spelen in ‘De Winckel’. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen. Namelijk ‘De Winckel’ tot een open, toegankelijk en warme plek te maken in Dendermonde en omgeving.

Waarom werk je graag voor CAW Oost-Vlaanderen?

Ik voel me goed in de mix van mensen die samen ‘De Winckel’ tot een succes brengen. Van beroepskrachten over mensen die opnieuw hun weg proberen te vinden tot mensen die door justitie een werkstraf toebedeeld krijgen. En natuurlijk, de niet te onderschatten groep vrijwilligers maakt de job aangenamer. Door mijn vele jaren als onthaalmoeder had ik geleerd met heel veel mensen te overleggen, afspraken te maken, te luisteren en creatief te zijn.

Wat heb je geleerd bij CAW Oost-Vlaanderen?

Dat niet iedereen het ‘gemakkelijk’ heeft in onze samenleving. Maar dat je door aandacht en respect, een glimlach, een kleine babbel en een luisterend oor je zoveel terugkrijgt. Het is zoveel meer dan kledij schikken in de winkel, aan de kassa staan, om borden of tassen in te pakken of de etalage naar een nieuw thema te brengen.

Dan zijn er de mensen uit Oekraïne die met je communiceren via vertaling op hun gsm en voor ze de winkel buiten gaan je nog een berichtje laten lezen dat ze blij zijn dat ze zich zo welkom voelen in ‘De Winckel’. Dit is wat de job zo mooi maakt.

Hoe zorgt CAW Oost-Vlaanderen ervoor dat jij je eigen talenten verder kan ontwikkelen?

Hoeveel geluk kan je hebben dat steeds ruimte krijgt voor je talenten, eigen inbreng en vernieuwing? Zo heb ik, bijvoorbeeld, nieuwe en grotere prijsetiketten ontworpen met een foto van de kledij erbij, zodat ze voor veel meer mensen ‘leesbaar’ werden. Ik probeer in ‘De Winckel’ mijn steentje bij te dragen door er extra te zijn en door zowel de etalage als het eerste winkeldeel in een andere sfeer te brengen.

Wil jij als vrijwilliger werken bij CAW Oost-Vlaanderen?

Het CAW kan niet zonder vrijwilligers. Je vindt er studenten, actieve gepensioneerden en professionelen die in hun vrije tijd hun talenten aanbieden. Sommigen draaien al jaren mee en zorgen mee voor de dagelijkse werking. Anderen engageren zich voor een bepaalde periode of werken mee aan een project. Heb je goesting én tijd in zinvol vrijwilligerswerk? Bekijk dan de vacatures op onze website.