CAW Halle Vilvoorde

Samen tegen eenzaamheid in Ternat

Bijna de helft van de Belgen voelt zich soms eenzaam, en vooral jongeren worstelen met dat gevoel. Dat bleek recent uit het Nationaal Geluksonderzoek. Het zijn straffe cijfers die vragen om actie.

De komende maanden proberen we de eenzaamheid in de gemeente Ternat te doorbreken met het project ‘Alleen met Jou #samentegeneenzaamheid’. Surf snel naar www.ternat.be/alleenmetjou en ontdek het volledige programma.

Schrijf je zeker ook in voor het panelgesprek ‘signalen oppikken van eenzame mensen‘ op 26 november in CC De Ploter. Voormalig radiopresentator Kris Baert gaat er in gesprek met verschillende experts en enkele ervaringsdeskundigen delen hun verhaal.

“Eenzaamheid is een thema waarover niet genoeg kan worden gepraat”, zegt Baert. “We hebben er vaak geen flauw idee van hoezeer het leven een strijd is voor eenzame mensen, die dag in dag uit moet worden gevoerd”.

 

Alleen met Jou #samentegeneenzaamheid is een samenwerking van Archeduc, CC De Ploter, Sociaal Huis Ternat, CAW, Dans je Leven, LOGO Zenneland en JAC.