Samen Veerkrachtig

Week van de geestelijke gezondheid
1-10 oktober 2020

Heel wat mensen ervaren af en toe gevoelens van stress, verlies of angst. Een tegenslag, kleine en grote uitdagingen, het hoort gewoon bij het leven. Om mensen te helpen hun veerkracht terug te vinden worden op verschillende plaatsen in Oost-Brabant activiteiten georganiseerd tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid van 1 tot 10 oktober 2020.

Ook CAW Oost-Brabant organiseert mee:

In Leuven kan je terecht voor een gevarieerd aanbod van activiteiten, workshops en passages in verschillende Leuvense buurten. Op die manier kan je ook kennismaken met de vele organisaties die zich engageren voor jouw mentaal welzijn. Het doel van deze tiendaagse is dat mensen zich goed voelen in hun buurt. Dat onze geestelijke gezondheid meer bespreekbaar wordt en het taboe rond psychische problemen doorbroken wordt.

Je kan terecht op www.leuven.be/samenveerkrachtig voor meer info over de activiteiten. De meeste zijn gratis, voor sommige moet je vooraf inschrijven.

CAW Oost-Brabant organiseert in Leuven een workshop voor kinderen en een lezing voor ouders.

Veerkracht vitamientjes

Een lezing over veerkracht bij kinderen met veel praktische tips & trics

Een boost moment voor wie met kinderen omgaat. Liv Leeman, auteur van het boek ‘Mijn leven als superheld’, dompelt je onder in de achterliggende visie van het boek.

Waarom is elk kind een superheld? Wat gebeurt er met ons als we uitgedaagd worden in onze veerkracht en wat kan er dan helpen?

Hoe kan je als ouder, hulpverlener, begeleider of leerkracht de superkrachten van je kinderen laten groeien?

Liv geeft wat theoretische achtergrond en brengt praktische tips en trics mee waar je onmiddellijk mee aan de slag kan.

Je hoeft het boek niet gelezen te hebben om aan de lezing deel te nemen maar indien je het wil aanschaffen is het nog steeds te verkrijgen bij de betere Leuvense boekhandel en rechtstreeks bij CAW Oost-Brabant.

Wanneer: donderdag 8 oktober, 20 tot 21.30 uur – gratis – inschrijven op voorhand

Waar: Auditorium van de bibliotheek Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven

De lezing is bedoeld voor al wie met kinderen omgaat (ouders, leerkrachten, hulpverleners). De tips zijn vooral toepasbaar voor kinderen van de lagere school. Wie oudere kinderen heeft kan ook aansluiten bij de workshops van het Huis van Het Kind Leuven: ‘Bounce’

Wij zijn allemaal superhelden

Veerkrachtige workshop voor kinderen

Workshop waarin kinderen vanaf 8 jaar via creatieve activiteiten tools aangereikt krijgen om veerkrachtig om te gaan met de uitdagingen die hun leventje voor hen in petto heeft.

Wanneer: zaterdag 3 oktober, 14 tot 16 uur – gratis – inschrijven op voorhand (max 15 deelnemers)

Waar: Jeugdcentrum Vleugel F (jeugddienst), Brusselsestraat 61A, 3000 Leuven

De workshop is bedoeld voor kinderen van 8 (derde leerjaar) tot 12 jaar.

Ook in Diest, Tienen en Aarschot vinden heel wat activiteiten plaats.

Zo starten we in ons Diestse inloopcentrum de Zonnebloem met een heel najaarsprogramma om het gebrek aan fysieke ontmoeting te compenseren en toch verbinding te behouden. Zo organiseren we er vanaf maandag 21 september een challenge die de veerkracht moet opkrikken en waarbij je elke week een nieuwe uitdaging krijgt. Voor elke uitdaging die voltooid is krijg je een stempel op je kaart. Op het einde van de challenge krijg je vanaf 10 stempels een beloning.

Meer nieuws hierover en over andere acties vind je hier!