Stagiair aan het woord: Wahab Janjua – grafisch ontwerper in spe

Wahab is 25 jaar oud en een enthousiaste leerling in offline- en online grafisch design aan Howest. Zijn passie voor grafisch ontwerp begon ooit met tekenen. Daarnaast behoren ook lezen en het maken van video’s tot zijn hobby’s. In dit interview vertelt hij ons over zijn ervaringen als stagiair bij CAW Oost-Vlaanderen.

Hoe ben je hier bij CAW beland?

“Ik was geboeid door de verschillende acties die CAW onderneemt om mensen te helpen. Het leek mij interessant om te zien wat grafisch design in zo’n omgeving kan betekenen.”

Wat is iets dat iedereen over CAW zou moeten weten?

“Mensen beseffen vaak niet hoeveel mensen CAW eigenlijk kan helpen. Het is echt een waardevolle organisatie.”

Hoe ziet je gemiddelde dag als stagiair bij CAW eruit? Wat zijn zoal je taken en verantwoordelijkheden?

“De uren hier zijn flexibel. Ik start mijn dag meestal rond half negen. Dan ga ik meteen aan het werk. Ik heb al verschillende dingen ontworpen tijdens deze stage: infographics, presentaties, banners … Ik maakte ook video’s en foto’s voor sociale media en nam interviews af van medewerkers. Voor feedback kan ik tussendoor altijd bij mijn stagebegeleider terecht en ik ga regelmatig in dialoog met andere medewerkers. Onder de middag lunch ik vaak samen met de andere stagairs, en mijn dag hier eindigt meestal rond half vijf.”

Hoe zou je jouw ervaring omschrijven in 3 woorden?

“Leerrijk, boeiend, collegiaal.”

Op welke manieren ben je gegroeid tijdens deze stage?

“Naast het verbeteren van mijn ontwerpvaardigheden, heb ik ook geleerd om effectiever te communiceren en samen te werken met andere collega’s. Deze vaardigheden zullen zeker van pas komen in mijn toekomstige carrière in het bedrijfsleven. Ik ben gegroeid in verschillende skills en heb toffe mensen leren kennen. Alle stagiairs kunnen elkaar een beetje helpen: we kunnen altijd bij elkaar of bij onze stagebegeleider terecht voor advies.”

Welk moment of project zal je bijblijven?

“Hoewel alles wel interessant was, zal het jaarverslag me zeker bijblijven. Het was een groot project waar ik veel heb geleerd. Ik nam interviews af, werkte aan de lay-out … en ik heb zelfs de cover ontworpen.”

Wat raad je beginnende stagiairs aan om het meest uit hun stage te halen?

“Wees proactief en sta open voor nieuwe ervaringen.”

Je stage doen bij CAW Oost-Vlaanderen?

Er staat een waaier aan mogelijkheden voor je open! Bekijk alle stagevacatures op deze webpagina.