Vrijwilligen in het CAW

Het CAW kan niet zonder vrijwilligers. Je vindt er studenten, actieve gepensioneerden, professionelen die in hun vrije tijd hun specifieke vaardigheden aanbieden, mensen die in de buurt wonen, mensen die vroeger zelf al geholpen waren in het CAW en nu ook graag anderen helpen,… Sommigen draaien al jaren mee en zorgen mee voor de dagelijkse werking, anderen engageren zich voor een bepaalde periode, of werken mee aan een project

Vrijwilligers vinden we overal in de organisatie: in het bestuur, in werkingen of achter de schermen bij de ondersteunende, administratieve of logistieke diensten. Allemaal vrijwilligers met een groot hart voor die vele mensen die dagelijks komen aankloppen bij het CAW, jong en oud.

Werken aan een solidaire samenleving

Het CAW kiest bewust voor het werken met vrijwilligers. We zijn er immers van overtuigd dat de samenleving een plek is waar mensen zich thuis voelen wanneer ze zich betrokken voelen bij wat leeft in hun omgeving: een buur die een duwtje in de rug kan gebruiken, die vrouw in de straat die vaak alleen is, dat gezin die net nieuw is in de wijk en nog niemand kent.

Vrijwilligers laten zien hoe je betrokken kan zijn. Op een actieve manier zetten zij hun talenten in voor de samenleving. Dat dragen we een warm hart toe als CAW en willen we op alle mogelijke manier stimuleren.

Volwaardig partner in de organisatie

Kiezen voor vrijwilligers wil ook zeggen dat je in het CAW een volwaardige plek krijgt in de werking. Je krijgt eigen taken en de nodige ondersteuning waardoor je zelfstandig of in team kan werken. Op deze manier vormen vrijwilligers en vaste medewerkers een hecht team dat in een ontspannen sfeer op elkaar kan rekenen. Er is steeds ook ruimte en tijd voor aangepaste opleidingen.

Word vrijwilliger

Wil jij meebouwen aan een betere warmere solidaire samenleving? Wil je graag actief iets doen voor iemand anders, je inzetten voor jouw maatschappelijk kwetsbare medemens die met jouw hulp meer kans krijgen op een waardig leven?

Kijk dan snel even hier.

We zoeken momenteel vrijwilligers voor het inslapen in onze opvanghuizen en de winteropvang, voor het ondersteunen van maatschappelijk kwetsbare mensen in hun zoektocht naar huisvesting, voor de verkoop in onze tweedehandswinkel in Leuven, voor de toog in ons inloopcentrum Amarant in Tienen, voor het onthaal en het mee begeleiden van het contact tussen kinderen en gescheiden ouders in onze bezoekruimte in Leuven.

Interesse? Laat het ons weten We hebben jou nodig!

Contact: Jo De Keyzer | tel. 0488 24 92 70 | jo.dekeyzer@cawoostbrabant.be