Woonbegeleiding in de Kempen

Woonbegeleiding in de Kempen

Dreig je je woning te verliezen of kan je de huur niet langer betalen? Wil je informatie over goedkoper wonen of advies bij je woonprobleem? Laat de kwaliteit van je woning te wensen over? Vind je de stap naar zelfstandig wonen te groot?

Dit aanbod is enkel beschikbaar in de regio De Kempen.

Ben je geïnteresseerd om hierin begeleid te worden, dan kan je terecht bij ons dak- en thuislozenonthaal. Na een verkennend gesprek doen onze medewerkers je een hulpverleningsvoorstel.

Ben je jonger dan 25? Dan kan je ook terecht in ons JAC.

Contactinfo:

Dak- en thuislozenonthaal
Tel: 014 / 42 84 18

JAC
E-mail: jac@cawdekempen.be
Tel.: 014 / 14 04 04

Info voor lokale besturen

CAW De Kempen biedt woonbegeleiding aan in de 27 gemeenten van arrondissement Turnhout. We berekenden per regio het aantal begeleidingen dat we kunnen aanbieden.

Je kan als gemeentebestuur zelf aanmelden:

  • Kijk eerst in dit rapport of er begeleidingscapaciteit is. We voorzien aparte capaciteit voor de doelgroep jongeren (zie kolommen Begeleid Zelfstandig Wonen in het rapport).
  • Aanmelden kan door dit formulier in te vullen. Je krijgt een bevestiging na inzending.
  • Wanneer er capaciteit is, neemt onze hulpverlener binnen de twee weken contact.

CAW De Kempen begeleidt ook cliënten die uitstromen uit onze opvangstudio’s. Hiervoor voorzien we zelf begeleidingscapaciteit die niet in het rapport opgenomen wordt. Deze begeleidingen worden met andere woorden niet geteld in de contingenten van de regio’s. Cliënten die zelf aanmelden via dak- en thuislozenonthaal, worden wel opgenomen in het contingent van de regio. In dat geval informeert CAW het lokaal bestuur hierover.

Wat we verstaan onder deze module woonbegeleiding lees je in dit portfolio. Andere modules zijn Housing First, preventieve woonbegeleiding en begeleiding in doorgangswoningen. Mocht je als bestuur interesse hebben om extra begeleidingen in te kopen, dan lees je hierover ook meer in het portfolio.

Lees alles over het volledige aanbod rond Wonen van CAW De Kempen.

Contactinfo voor lokale besturen:

Marc Wynants – marc.wynants@cawdekempen.be – 0479/ 82 01 44
Mieke Mermans – mieke.mermans@cawdekempen.be – 0486/ 07 22 29