Noord-West-Vlaanderen

Woonbegeleiding – regio Brugge

Woonbegeleiding voor volwassenen +25j uit regio Brugge kan met of zonder verblijf aangeboden worden. Jonger dan 25 jaar? Neem een kijkje op onze Jongerenaanbod

Woonbegeleiding met verblijf:

Woonbegeleiding met verblijf (studio/samenwoonst) is mogelijk voor thuisloze mannen, vrouwen, of koppels, met of zonder kinderen, die wegens omstandigheden nergens anders terecht kunnen. Tijdens dit verblijf voorzien wij individuele begeleiding voor de cliënt.

Elke cliënt betaalt een dagprijs voor het verblijf. Dit is de officiële prijs die afgesproken is tussen de opvangcentra en het OCMW. Voor cliënten die over onvoldoende inkomsten beschikken, wordt er beroep gedaan op het OCMW.

Raadpleeg hieronder de folders voor Woonbegeleiding MET verblijf.
digitale versie

Woonbegeleiding zonder verblijf:

Het team Wonen Brugge biedt begeleiding aan (thuisloze) volwassenen, alleenstaanden, koppels, gezinnen, vaak in situaties van meervoudige gekwetstheid (multiproblem). De bedoeling is de zelfredzaamheid/het welzijn van cliënten op de diverse terreinen te versterken. Dit kan heel ruim geïnterpreteerd worden: hulp bij (financiële) administratie, tips en ondersteuning bij het onderhouden van een woonst, aanleggen sociale contacten, versterken zelfstandigheid,…

Wij bieden begeleiding aan huis. 

Preventie woonbegeleiding:

Preventieve woonbegeleiding is een outreachend aanbod naar huurders die uit hun woning dreigen gezet te worden n.a.v. huurachterstal, overlast, onaangepaste wooncultuur of een combinatie van deze factoren.

De verhuurder of een derde partij meldt aan via dit formulier en de woonbegeleider treedt op als bemiddelaar tussen huisvester en bewoner. Na deblokkering van de situatie wordt indien nodig doorverwezen naar een ondersteunend aanbod of aangepaste vorm van hulpverlening.

Er is een aanklampende nazorg voorzien gedurende zes maanden.

Cliënt aanmelden?

Aanmelden kan via Onthaal Brugge, waar de intake gebeurt.

Als doorverwijzer zelf al een intake gedaan met de cliënt en woonbegeleiding met of zonder verblijf bij het CAW lijkt aangewezen? Dan kun je rechtstreeks doorverwijzen naar het team Wonen door Onthaal Brugge een aanmeldingsformulier te bezorgen. Dit kun je hier vinden. Het Onthaalteam beslist daarna of extra verkenning met de cliënt al dan niet nodig is voor begeleiding kan opstarten.

Informatie

Ruddershove 8
8000 Brugge
Op kaart tonen

woonbegeleiding.brugge@cawnoordwestvlaanderen.be

050 66 31 81

Teamverantwoordelijke: Nancy Moucqué

Bereikbaarheid

Op afspraak