Missie en waarden

Be kind. Always. Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.

Dat is de essentie van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW). Dat wij weten, uit ervaring, dat iedereen ooit wel eens een tegenslag moet overwinnen. Voor deze mensen wil het CAW er zijn. Het CAW biedt hulp aan iedereen met eender welke welzijnvraag. Het CAW maakt sterker.

Missie

CAW Limburg biedt in de hele provincie laagdrempelige, cliƫntgerichte en kwaliteitsvolle hulp aan mensen die het moeilijk hebben als gevolg van persoonlijke, relationele of maatschappelijke problemen.

We richten ons in het bijzonder naar de meest kwetsbare mensen.

We verstrekken informatie en advies, bieden psychosociale begeleiding aan en verlenen onderdak in crisissituaties. We zetten ons ook in om problemen te voorkomen.

Waarden

  • Deskundige hulp voor iedereen, met elke vraag: iedereen kan ons contacteren, geen vraag of probleem is te groot (of te klein).
  • Zo laagdrempelig mogelijk: we doen er alles aan zodat je ons gemakkelijk kan vinden en te contacteren. Onze werkingen liggen verspreid over de gehele provincie, je kan er binnenlopen (met of zonder afspraak), je kan ons gratis telefoneren en we zijn ook bereikbaar via mail en chat.
  • Gratis: al onze hulpverlening is gratis, enkel voor de opvang worden dagprijzen aangerekend.
  • Anoniem: we maken een dossier voor je aan maar je bent niet verplicht om je naam door te geven, alles kan volledig anoniem verlopen.
  • Tussenkomst op vraag: je kiest steeds zelf voor welke vraag of probleem je onze hulp wilt.
  • Uitgaan van de kracht en sterktes van elk persoon: we respecteren ieders eigenheid en kijken altijd naar de persoon die voor ons zit.

 

Om deze video te kunnen bekijken, moet je cookies aanvaarden.