Medewerkers aan het woord

Altijd al weten weten hoe het voelt om in het CAW te werken?
Hieronder laten we medewerkers van CAW Noord-West-Vlaanderen aan het woord.

Om deze video te kunnen bekijken, moet je cookies aanvaarden.

Getuigenis van collega uit team Wonen

“Waarvoor staat het CAW?

Een vraag die ik 16 jaar nog steeds moeilijk vind om te beantwoorden is. Ikzelf werk in de afdeling Wonen van ons CAW. We bieden opvang aan, proberen uithuiszettingen te voorkomen en begeleidingen mensen in hun thuissituatie. Maar naast mijn afdeling zijn er echter nog tal van teams, allen met elk hun eigenheden en werkvormen. Meteen ook de reden waarom het niet zo simpel is om deze vraag te beantwoorden.

Toch is er iets wat ons verbindt:

Werken in het caw dat staat voor uitdaging en variatie, voor geen enkele dag die dezelfde is, voor de tijd die voorbij vliegt en voor nu en dan toch stil te staan bij het functioneren van mensen, teams en onszelf.
Het staat voor creatief en inventief zijn: om mensen te helpen, te bereiken en samen op pad te gaan.
Het staat voor aanwezigheid in mensen hun leven en een ankerpunt zijn op mogelijke momenten. Het is binnentreden bij mensen thuis en deel uitmaken van hun dagelijks leven en het is vaak zelf thuiskomen bij je collega’s na zware of leuke of uitdagende cliëntgesprekken.

Een caw medewerker zijn staat voor dit alles en toch net dat ietsje meer om er te zijn voor die mensen die even niet meer weten welke richting uit te gaan. “

Johan V.