Het verhaal van Tamer

10 jaar CAW Antwerpen, dat is 10 jaar mensen sterker maken.
We zetten ons elke dag in voor een samenleving waarin elke mens hoofd en hart boven water kan houden.

Tamer (42) woont sinds 2011 in België. Hij werkte 10 jaar als heftruckchauffeur en promoveerde onlangs tot logistiek bediende.

“Een jaar geleden klopte ik aan bij het CAW. Op dat moment had ik moeilijkheden op verschillende vlakken in mijn leven. Samen met hulpverlener Jonas zette ik heel wat stappen. Met zijn hulp vonden we een fijne school voor de kinderen, konden we een hospitalisatieverzekering afsluiten voor mijn vrouw die ging bevallen en vond ik een vaste job. We hopen ook te verhuizen naar een groter appartement.”

Die zoektocht loopt niet gemakkelijk. Tamer schakelde de hulp van zijn woonbegeleider in en samen zochten ze online naar geschikte appartementen. Maar de laptop van Tamer was in slechte staat. “Als je het scherm aanraakte, viel het toestel uit en ik kon de laptop niet zonder kabel gebruiken. Daarom stelde Jonas voor om een nieuw toestel aan te kopen via het CAW. Zo kon ik verder zoeken naar een appartement.”

Laptops die connecteren

Ondertussen promoveerde Tamer ook op zijn werk: van heftruckchauffeur naar bediende logistiek. “De laptop geeft me de mogelijkheid om volop voor deze job te gaan. Mijn collega’s geven me veel uitleg, maar soms is daar geen tijd voor. Daarom oefen ik graag zelf thuis op de computer. Het is niet het nieuwste model, maar wel betaalbaar en alles wat ik nodig heb, staat erop.

“Binnenkort wil ik voor mijn oudste zoon ook graag een laptop aankopen via het CAW. Dan kan hij beter volgen op school.”

Dankzij twee structurele partners kan CAW Antwerpen gedoneerde toestellen laten opknappen. Data wordt gecertificeerd gewist en de laptops worden voorzien van nieuwe software. Na refurbishing koopt CAW Antwerpen de opgeknapte toestellen terug aan. Iedereen die in begeleiding is bij het CAW, kan voor een kleine bijdrage zo’n toestel aankopen.

Als CAW willen we ervoor zorgen dat iedereen mee kan, ook digitaal.
Wil jij bijdragen aan het project Laptops die connecteren, ontdek dan hier wat je kan doen!