Parcourage

PARCOURAGE is de naam van het nieuwe lokaal partnerschap regio Brugge. Dit partnerschap richt zich op de begeleiding van jongvolwassenen met een zeer complexe multiproblematiek, met inbegrip van jonge ouders en jongvolwassenen met een migratieachtergrond.

 

Dit aanbod is enkel beschikbaar in de regio Noord-West-Vlaanderen.

De focus van de ondersteuning is maatschappelijke participatie, inclusief (maar niet uitsluitend) richting activering. De coach van PARCOURAGE is compagnon de route van de deelnemers. Uniek is dat elke partnerorganisatie multidisciplinair hun expertise inbrengt om de doelgroep vanuit diverse invalshoeken te begeleiden in hun parcours. 

Het partnerschap is een samenwerking tussen:

  • CAW, De Sleutel, Groep INTRO, emino, Covias, Oranje vzw, OCMW Brugge, Ligo Centrum voor Basiseducatie, Huis van het leren
  • VDAB
  • Werkkracht10
  • VVSG
  • De 10 lokale besturen Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zedelgem en Zuienkerke

De Europese Unie, de Vlaamse overheid, VDAB en de 10 lokale besturen financieren het partnerschap voor een periode van 6 jaar met ondersteuning van #Europa WSE.

Contact:

Facebookpagina
info@parcourage.be
+32 490 58 20 29
parcourage.be