Project P

Hoe ga je als hulpverlener met (toekomstige) vaders in gesprek over hun wens om meer betrokken te zijn, over welke vader zij willen hebben, over hoe ze het hoofd kunnen bieden aan de problemen in hun leven, hoe een gezonde manier kunnen omgaan met emoties zoals kwaadheid?
Dit aanbod is enkel beschikbaar in de regio Boom Mechelen Lier.

In 2022 startten vzw Zijn/MoveMen en CAW Boom Mechelen Lier samen Project P, een project voor vaders van jonge gezinnen in Mechelen en omstreken. In dat project ontwikkelden en testten we 9 gespreksgroepen voor (aanstaande) vaders, in de vorm van Papa Brunches. Deze vonden plaats tussen 27 november 2022 en 19 maart 2023. Er ging een voorbereidend onderzoek aan vooraf en er was een evaluatie-onderzoek door UCLL. Het resultaat werd voorgesteld tijdens het slotevent van de Papa Brunches: een handleiding vol tips en aanbevelingen om (aanstaande) papa’s te bereiken en een draaiboek om alle sessies te begeleiden.

De handleiding voor gespreksgroepen met (aanstaande) papa’s is vanaf nu gratis downloadbaar!

Professionals die werken met jonge gezinnen mogen deze publicatie gebruiken mits vermelding van de auteurs (Beweging tegen Geweld – vzw Zijn en CAW Boom Mechelen Lier). Vzw Zijn biedt ook een betaalde (team)training aan en/of coaching om zelf een aanbod met (aanstaande) papa’s te starten. Stuur hiervoor een email naar: koen@vzwzijn.be.

We zijn erg geïnteresseerd in uw ervaringen, opmerkingen, vragen over deze handleiding. Dit kan ons helpen ons werk verder te verbeteren. Laat het ons weten met een e-mail aan koen@vzwzijn.be.

Download de handleiding hier.

Voor Project P kregen we een subsidie van het Vlaamse Agentschap Binnenlands Bestuur /Gelijke Kansen.

Vragen?

Indien je vragen hebt of meer uitleg wil, kan je Thomas steeds contacteren via telefoon op +32 489 53 06 12 of per email thomas@vzwzijn.be.