Eenzaamheid is een probleem dat we samen kunnen aanpakken door er voor elkaar te zijn

Deel een koekoekske en #sharetheluve! Ongetwijfeld zag je de campagne van het koekjesmerk LU al passeren. Samen met ons gaan ze strijd aan tegen eenzaamheid. “We willen mensen aanzetten tot betekenisvolle relaties. Eenzaamheid is een probleem dat we samen kunnen aanpakken door er voor elkaar te zijn.” Dat zegt Colin O’Toole van LU.

Om deze video te kunnen bekijken, moet je cookies aanvaarden.

Het is de missie van LU om mensen dichter bij elkaar te brengen en waardevolle momenten te delen, liefst met een koekje. Met de campagne #SharetheLUve wil LU mensen aansporen  om met kennissen, buren… contact te leggen en ze te bezoeken. Zo wil LU op maatschappelijk niveau mensen aanzetten tot betekenisvolle relaties en steunt het merk het werk van CAW. Colin O’Toole van LU:

“LU zet al een aantal jaren in op mensen bij elkaar brengen. Dat de Belgen zich samen alleen voelen en er niet kunnen over praten, daar willen we aan werken. We sporen mensen aan om te verbinden met diegene die ze missen of personen waarvan ze voelen dat ze eenzaam zijn. Hen inspireren door met een klein gebaar de waardevolle relaties die ze hebben te onderhouden en er nieuwe op te zetten met diegene die connectie missen.”

“We sporen mensen aan om te verbinden met diegene die ze missen of personen waarvan ze voelen dat ze eenzaam zijn.”

“CAW verricht heel mooi en verbindend werk bij alle mensen die er meeste nood aan hebben. Vandaar dat het voor ons een logische keuze was om hun werk te ondersteunen. Eenzaamheid is een probleem dat we samen kunnen aanpakken door er voor elkaar te zijn.”

De overkoepelende Koekoekskes-campagne van LU nodigt mensen uit om nieuwe relaties op te bouwen of bestaande te versterken. Met de campagne ‘ShareTheLUve’ hoopt LU een kettingreactie van Koekoekskes te lanceren om zo eenzaamheid verder te bestrijden. Daarbij stopt LU iedere keer dat #ShareTheLUve gedeeld wordt 50 eurocent in de spaarpot voor de campagne van het CAW om de afstand tussen mensen te verkleinen en hun mentaal welbevinden te vergroten.