Het Perron start met Winkelen en papieren

Vanaf september start Solikoop Het Perron, de solidaire buurtwinkel in Hal 5, met een nieuwe dienst. Elke week op donderdag en vrijdag kunnen klanten er niet alleen winkelen, maar krijgen ze ook hulp bij hun administratie.

“Tijdens ‘Winkelen en papieren’ willen we vooral klanten ondersteunen die niet gemakkelijk ergens anders geraken,” vertelt CAW-hulpverleenster Marleen Van de Vijver. “Heel wat mensen komen wel winkelen bij ons, maar weten niet altijd waar naartoe met hun vragen. Hal 5 ligt ook wel een eindje van CAW en OCMW natuurlijk. En waarom hen niet helpen, wanneer ze toch al bij ons zijn.”

In Solikoop Het Perron staat de koffie altijd warm. Er is tijd voor een babbel en vanaf september dus ook voor papieren. Elke donderdag en vrijdag tussen 12u30 en 15u30 staat er een hulpverlener van CAW Oost-Brabant of Samenlevingsopbouw RISO Vlaams-Brabant klaar.

Zij helpen met brieven, aanvragen, facturen,… die klanten van Het Perron niet goed begrijpen, of vullen ze samen in. Ze telefoneren naar een dienst wanneer dat nodig is en gaan samen op zoek of verwijzen door wanneer nodig.