Praat erover

Geweld(ig) graag zien - Hulp nodig?

Er is hulp!

Heb je te maken met geweld in jouw relatie of tegenover een kind in jouw gezin? Of met de dreiging van geweld? Blijf er niet mee rondlopen. Er zijn verschillende manieren om hulp te krijgen, dus je staat er niet alleen voor.

Praat erover met iemand die je vertrouwt.

Praten met een goede vriend, een familielid of een buur kan goed zijn om jouw verhaal te delen. Het praten met iemand in jouw omgeving is een belangrijke eerste stap. Vaak zijn er meer mensen bereid je te helpen dan je zelf denkt. Je kunt je hart luchten bij deze persoon, en je kunt ook vragen of hij of zij met je mee gaat naar een hulpinstantie.

Neem contact op met het CAW

CAW Zuid-West-Vlaanderen is beschikbaar en bereikbaar voor iedereen met een welzijnsvraag.

Eerste keer? 

Contacteer één van onze CAW-huizen. Lager op deze pagina vind je de contactgegevens.

Je kan ons ook contacteren via mailtelefoon of chat.

Al in begeleiding?

Ben je al in begeleiding bij het CAW? Contacteer je vertrouwde begeleider.

Bel 1712

Je kunt jouw vragen stellen of je hart luchten. Je krijgt een hulpverlener aan de lijn, die aandachtig naar jouw verhaal luistert. Deze hulpverlener zet alles voor je op een rij, beantwoordt jouw vragen en geeft je advies. Ook kijkt de hulpverlener samen met je welke professionele hulp er nodig is. Bel gewoon het nummer 1712, kies je provincie en je wordt doorverbonden met een hulpverlener. Het gesprek is gratis én discreet: jouw oproep naar 1712 verschijnt niet op de telefoonrekening en je hoeft niet te zeggen wie je bent.

Directe nood? Neem contact op met de politie

Als er directe nood is: bel het alarmnummer 112. De politie is opgeleid om met huiselijk geweld en kindermishandeling om te gaan. Dit nummer is alleen voor noodgevallen.