Oog voor mensen

Oog hebben voor mensen, hen zien voor wie ze zijn. Met al wat ze moeilijk vinden, hun lasten en zorgen. Maar ook voor wat ze kunnen, hun successen, kleine en grote geluk. Dat is wat we als CAW Oost-Brabant doen.

Als we een verslag willen brengen van 2021 doen we dat daarom niet alleen met cijfers, maar ook met verhalen.

Dit aanbod is enkel beschikbaar in de regio Oost-Brabant.

Onze medewerkers staan doorgaans niet graag in de schijnwerpers. Want hulpverlenen, dat doe je niet voor jezelf. Je doet dat voor de ander.

Onze medewerkers doen dat met hart en ziel. Hulpverlenen zit hen in het bloed. Het luisteren, mensen helpen, achter hun veren zitten, enthousiasmeren, kijken wat ze samen kunnen bereiken. Om aan de zijlijn te supporteren, mee te wandelen en mensen sterker te maken.

Zij vinden dat de meest evidente zaak ter wereld.

Maar dat is het niet altijd. En al zeker niet in 2021. Een jaar waarin de rek er op vele plekken in onze samenleving uit was.

“Laat het alstublieft over de mensen gaan,” zeggen ze dan. “Zij die al te weinig aan bod komen, te weinig hun stem vertegenwoordigd zien. Vertel hun verhaal.”

“Laat het alstublieft over de mensen gaan.” En dan vergeten ze dat ze zelf mensen zijn. Dat ook hun verhaal telt. En verteld mag.

Verhalen over moed en doorzettingsvermogen. Over durf, veerkracht en kwetsbaarheid.

Verhalen vol trots.

In december 2021 nodigden we collega’s uit om te vertellen over collega’s waar ze trots op zijn. De verhalen stroomden binnen. Begin dit jaar brachten we hen samen, om hun trots te delen, complimenten te geven en verhalen te vertellen.

Niet iedereen komt in beeld, niet alles kan verteld. Maar trots, dat zijn we sowieso.

Om deze video te kunnen bekijken, moet je cookies aanvaarden.

Hieronder leest u enkele van de vele verhalen, het topje van de berg van wat 180 collega’s en 200 vrijwilligers realiseerden in 2021.

Bovendien geven we u graag het verslag over onze fondsenwerving, want doorheen de crisis is er één ding niet veranderd: mensen blijven geven om elkaar.